Rohkema info nägemiseks:

KORVPALLIKLUBI MEELIS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 334; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KORVPALLIKLUBI MEELIS MTÜ kohta arvamuslugu!"

KORVPALLIKLUBI MEELIS MTÜ hetkeolukord

Juba 334 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Korvpalliklubi “Meelis” on juriidiliselt staatuselt mittetulundusühing, mis on vabatahtlik, tegutseb demokraatlikel põhimõtetel avalikes huvides.

Korvpalliklubi "Meelis" on kantud alates 01.07.2001.a. “Tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja”. Korvpalliklubi “Meelis” liikmeks võivad kandideerida kõik juriidilised isikud ja eraisikud, kes on valmis tunnistama klubi põhikirja, kaasa aitama Eesti naiste korvpalli arengule ja propageerimisele ning toetama sportlikku ja aktiivset eluviisi. Klubi põhitegevuseks on: edendada, arendada ja tutvustada

Eesti naiste korvpalli, nii Eestis, kui välismaal, nii tippspordi, kui harrastusspordina; korraldada treeningtegevust korvpallis; spordilaagreid ning toetada korvpallurite esindamist kohalikes ja rahvusvahelistes võistlussarjades; arendada koostööd laste- ja spordikoolidega, teiste organisatsioonide ja klubidega. Korvpalliklubi „Meelis“ kõrgeimaks organiks on ühingu üldkoosolek, kes valib juhatuse kolmeks aastaks. Juhatus esindab ja juhib klubi tööd, samuti viib täide üldkoosoleku otsuseid. 2022. aastal peeti üks korvpalliklubi „Meelis“ üldkoosolek, kus jagati informatsiooni Eesti korvpallinaiskondade võistlustegevusest, Eesti naiskorvpallurite saavutustest rahvusvahelisel tasandil, naiskondade osalemisest võistlussarjas Eesti-Läti-Leedu Ühisliiga ja TLÜ korvpallinaiskonna treeningtegevusest; arutati võimalusi naiste korvpallivõistluste prestiiži ja taseme tõstmiseks; kuulati ära revisjoni komisjoni ettekanne ja kinnitati 2021. aasta majandusaasta aruanne; arutati klubi rahastamis-ja majandusküsimusi.

Tegevus 2022 aastal 2022.aastal jätkas korvpalliklubi “Meelis” naiste korvpallialase sporditegevuse, sportlaste ja Tallinna Ülikooli korvpallinaiskonna treening- ja võistlustegevuse toetamist. Samuti jätkus tegevus naiste korvpalli edendamise ja populariseerimise vallas, klubi liikmed aitasid kaasa Eesti karikavõistluste, Eesti meistrivõistluste ja Eesti-Läti Ühisliiga korraldamisele ning tugevdati koostööd teiste spordiklubidega naiste korvpalli arendamisel. 2022.aasta Eesti karikavõistluste finaalmäng toimus 18.detsembril 2022.a. Narvas, Narva Spordikeskuses, kus Tallinna

Ülikooli korvpallinaiskond saavutas kolmada koha. Hooajal 2021/2022 osales Eesti meistrivõistlustel kaks naiskonda: TLÜ ja TalTech/Nordaid.

Võistlused toimusid Tallinnas. 31.märtsil 2022 toimus Eesti MV finaal, kus Tallinna Ülikooli korvpallinaiskond sai kaela hõbemedali. Lisaks kohalikele võistlustele osalesid Eesti korvpallinaiskonnad rahvusvahelises Eesti-Läti-Leedu Ühisliigas, kus sportlaste osalemist toetas ka korvpalliklubi "Meelis". Ühisliiga aitab parandada Eesti korvpallinaiskondade mängukvaliteeti ja meisterlikkust, annab juurde kogemusi võisteldes

Läti ja Leedu tippklubidega, tõstab naiskondade saavutuste motivatsiooni ning lisab igale naiskonnale võistlusgraafikusse juurde 25 mängu.

2021/2022 hooajal osales ühislliigas rekordarv naiskondi 23 - 2 Eestist, 16 Lätist ja 5 Leedust. Võistlused toimusid Tallinnas, Tartus, Riias,

Liepajas, Cesises, Daugavpilsis, Kaunases, Jelgavas, Ukmerges ja Vilniuses. Tallinna Ülikooli korvpallinaiskond seekord Ühisliiga Final 4 ei jõudnud ja lõpetas liiga üheksanda kohaga. Ühisliiga hooaja 2020/2021 võitis mitmendat aastat järjest ülekaalukalt Läti naiskond Riia TTT. Igal hooaja saavad parimad mängijad võimaluse esindada Eestit rahvuskoondises. Eesti rahvusnaiskond võttis novembris 2022 osa Euroopa meistrivõistluste alagrupi mängudest. Eesti rahvuskoondise vastasteks olid Portugal ja Kreeka. Klubi korraldatud treening-ja võistlustegevusest võttis 2022. aastal osa 20 korvpalliga tegelevat noort. Lisaks korraldati 2022 aastal üks korvpallisuunitlusega treeninglaager, millest võttis osa 18 noort sportlast. Treeninglaagri eesmärk on noorte mitmekülgne suunamine: sportlike, tervislike eluviiside-harjumuste arendamine, postiivsete iseloomuomaduste kujundamine ning sportlik kasvatus ausa mängu reeglitele tuginedes. Olulisemateks saavutusteks 2022. aastal võiks pidada: 1)tänu toetajatele jätkus Tallinna Ülikooli korvpallinaiskonna järjepidevus, 2) võideti Eesti Meistrivõistlustel hõbemedal; 3)Eesti korvpallinaiskonnad jätkavad võistlemist rahvusvahelisel tasandil; 4) jätkuvad Eesti karikavõistlused ja Eesti meistriliiga; 5)klubi sportlastega tegelevad kvalifitseeritud treenerid ja spordipedagoogid; 6) naiste korvpalli tutvustamine läbi klubiliikmete sportlike algatuste, ideede ja innustuse on toonud korvpalli juurde rohkem noori.

Personal 2022 aastal oli klubi palgal 2 töölepinguga töötajat. Tööjõukulud olid 2022 aastal 29 605 eurot, millest palgakulu 22 168 eurot, sotsiaalmaksukulu koos töötuskindlustusega 7 437 eurot. Juhatuse liikmele juhatuse liikme tasusid ei makstud.

Tulud ja kulud.

Aruandeaastal olid klubi tulud 46 517 eurot, millest mittesihtotstarbelised annetused ja toetused summas 25 410 eurot ning reklaami müügist saadi tulu 21 107 eurot, Reklaamiteenus moodustas kogutulust 45% ja kasutati 100% põhikirjaliste eesmärkide saavutamiseks. Mitmesugused tegevuskulud kokku olid 2022. aastal 17 905 eurot. MTÜ Korvpalliklubi "Meelis" lõpetas aasta tulemiga -993 eurot.

Eesmärgid järgnevateks aastateks.

Sporti peetakse üheks sotsiaalseks tegevuseks, millel on väga suur tõenäosus parandada elukvaliteeti. Sportimisel on positiivne mõju noorte füüsilisele ja emotsionaalsele arengule ning koostööle ja suhtlemisoskusele. On selge vajadus näidata sporditegevuse kasulikkust igas kontekstis ning pakkuda erinevaid võimalusi sportlaste arenguks. Noorte kaasamine spordiga tegelemisse ja tervislike eluviiside kujundamine on kompleksne ülesanne, millesse panustavad vanemad, treenerid ja ühiskond käsikäes. Vanemate kaasamine noorte sporditegevusse on tähtis. Aastate pikku ühiskonnas kujundatud suhtumine ja hoiak, et korvpall on ainult "meeste ala" on viinud paljud noored andekad naiskorvpallurid Eestist välisliigadesse mängima. Ühelt poolt on see positiivne, sest välisklubides on võimalik oma sportlikku taset kvalitatiivselt tõsta ning mida rohkem mängijaid tugevates välisliigades treenib ja võistleb, seda tugevam on riigi koondise rahvusvaheline konkurentsivõime.

Teiselt poolt, kui kohalikud tipptasemel võistlused mängijate või klubide puudusel ära hakkavad jääma, siis kaob toetajate huvi ala vastu ning tekib olukord, kus noortel pole enam ennast võimalust kohalikel tipptasemel võistlussarjades näidata ning lepinguid ilma kohalike tulemusteta välisliigadesse saada. Seega on klubide efektiivne ja heatasemeline töö sportlaste treenimisel, suunamisel Eestis igati vajalik. Klubi "Meelis" tegevus aitab kaasa spordi ja kehakultuuri harrastamise arengule luues eeldused ja tingimused, mis kujundavad isiksust, arendavad loovust, sisustavad laste ja noorte vaba aega ning rikastavad nende elu läbi sportliku tegevuse ning saavutuste. Tipptulemusteni jõutakse läbi praktika ja raskete treeningute. On leitud, et ekspertoskuste saamiseks, näiteks muusikas ja teistel aladel nagu sport, tuleb harjutada 10 000 tundi 10 aasta jooksul. Meisterlikkust on spordis mõistetud kui väärtuslikku personaalset sihti, mille poole püüdlemine oleneb indiviidi motiveeritusest ja tahtest anda oma parim. Tegelikkuses on aga meisterlikkuse ehk tipptaseme saavutamine teoorias kergem, kui praktikas. Noorsportlastele annavad

KORVPALLIKLUBI MEELIS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.